Mitt företag

Mitt företag

Jag startade mitt företag inom webbutveckling och design 2009, men det var verkligen ingen självklarhet att jag hamnade i den här branschen. Tvärtom har vägen dit varit lång och vindlande!

Hur det hela började…

Jag har varit en typisk ”duktig flicka” – jag jobbade på universitet med administration, undervisning och forskarstudier inom humaniora, allt på en gång, och trodde att jag hade min framtid utstakad. I stället gick jag in i väggen och blev tvungen att helt tänka om och prova mig fram på nya vägar. Mer eller mindre av en slump fick jag en bok om programmering i min hand. Jag satte igång att lära mig på egen hand och upptäckte att jag inte bara hade fallenhet för det utan tyckte det var otroligt kul och stimulerande!

Att det var början på en ny karriär hade jag först ingen tanke på. Men jag halkade in på en del webbprojekt och provade ett par jobb där jag fick tillfälle att arbeta med webb och grafisk design. Drivkraften att lära mig mer och utvecklas fick mig att gå några riktigt bra distansutbildningar inom webbprogrammering och digital bildbehandling.

Mer och mer växte idén fram om att starta eget. En hörselskada och tinnitus gör att jag behöver en lugn arbetsmiljö och att kunna arbeta hemifrån skulle vara drömmen. Till slut tog jag steget att starta ett eget företag och det är det bästa jag har gjort!

…och vad jag gör idag

Idag bygger jag webbplatser i WordPress men även i andra tekniker. Med gedigen utbildning inom programmering är jag inte låst till att använda färdiga teman i WordPress utan jag skapar helst egna teman från scratch. Då har jag total koll på såväl utseende som funktioner. Jag mobilanpassar äldre hemsidor, sköter uppdateringar och erbjuder support. Jag samarbetar gärna med andra när det gäller design. Om en kund har en egen vision av hur webbplatsen ska se ut kan jag ta en skiss och omsätta den i verkligheten.

Kombinationen av webbprogrammering och design – teknik och estetik – tycker jag är fantastiskt stimulerande. Det händer mycket inom det här området och jag har ständigt nya distanskurser på gång för att hålla mig uppdaterad och för att det är så kul. Det är utmanande och kreativt och det älskar jag!

Taggar:

Från bloggen

Vad ska du ha på din hemsida?

Din hemsida ska väcka besökarens intresse på bara några sekunder. Hittar vi inte snabbt det vi söker går vi vidare, så kortlivad är vår uppmärksamhet…

Behöver ditt företag en hemsida?

Tänker du att det är för dyrt eller för krångligt att skaffa en hemsida för ditt företag? Varför bry sig när man idag ändå kan…

Vad är grejen med WordPress?

Du som funderar på att skaffa dig en hemsida kommer garanterat att stöta på begreppet WordPress, men vad är det egentligen? Ett vardagligt begrepp för…